Sale!

100% Smart Collagen Hydrolyzed Peptides – 250 g

: 29,98
Cijena zadnjih 30 dana: 29,98 cijena sadrži PDV
Trajno snižena cijena: 17,99 cijena sadrži PDV

Saznaj više o cijeni

 

    • maksimalna apsorpcija aktivnih sastojaka
    • podržava zdravlje kože, zglobova, kose i noktiju
    • hidrolizirani peptidi kolagena (tip I, II i III)
SKU: N/A Kategorija:
*Fotografije su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati isporučenom proizvodu. Pojedine tehničke specifikacije i cijene podložne su promjeni bez prethodne najave.

100% Smart Collagen peptidi donose savršenu kombinaciju hidroliziranih peptida kolagena tipa I, II i III, hijaluronske kiseline, vitamina C i biotina, što čini ovaj proizvod neophodnim dodatkom za zdravu kožu, zglobove, kosu i nokte. Zahvaljujući naprednoj formuli i osvježavajućim okusima maline te jagode-lubenice, ovaj kolagen se lako priprema i konzumira kao osvježavajući napitak bez šećera ili kao dodatak omiljenom smoothie-ju. Odlična je alternativa tekućem ribljem kolagenu za one koji ga ne mogu unjeti direktno. 

Kolagen je ključan protein u našem tijelu koji osigurava strukturalnu podršku za kožu, kosti, zube, hrskavice i krvne žile. Kako starimo, prirodna proizvodnja kolagena se smanjuje, što može rezultirati gubitkom čvrstoće i elastičnosti kože, kao i smanjenjem funkcionalnosti zglobova i kostiju. Zbog toga je potrebno sav izgubljeni kolagen nadomijestiti, a time i stimuliramo tijelo da proizvodi više vlastitog kolagena, što u konačnici poboljšava  cjelokupno zdravlje i funkciju tkiva.

Naš kolagen sadrži vitamin C ključan je za sintezu kolagena jer sudjeluje u procesu stabilizacije i vezanja aminokiselina, što omogućuje stvaranje čvrstih kolagenskih vlakana. Bez vitamina C, sinteza kolagena je oslabljena, što utječe na zdravlje kože, zglobova i vezivnog tkiva. Biotin je također važan sastojak u našem kolagenu jer on potiče proizvodnju keratina, proteina koji zajedno s kolagenom doprinosi čvrstoći i elastičnosti tkiva. 

eaa (4)
collagen peptidi (6)

Dodajte 10g (1 puna mjerica) u 150 – 200 ml vode i dobro promiješajte. Proizvod se može primijeniti u bilo koje doba dana.

Biotin pomaže u održavanju zdrave kose i noktiju, čineći ih jačima i otpornijima na lomljenje. On potiče proizvodnju keratina, proteina koji zajedno s kolagenom doprinosi čvrstoći i elastičnosti tkiva. Dodatak biotina poboljšava učinke kolagena, posebice na kosu i nokte, čineći ih jačima i otpornijima na oštećenja.

Da, kolagen peptidi su sigurni za svakodnevnu upotrebu i pružaju kontinuiranu podršku koži i zglobovima. Kolagen je prirodni protein koji je tijelu potreban za održavanje zdrave kože, zglobova, kostiju, mišića, tetiva i ligamenata. S obzirom na to da se prirodna proizvodnja kolagena smanjuje s godinama, svakodnevna suplementacija može pomoći u nadoknadi gubitka i podržati cjelokupno zdravlje.

Kolagen se općenito dobro podnosi i nema poznatih ozbiljnih nuspojava, što ga čini sigurnim za svakodnevnu upotrebu. Važno je slijediti preporučene dnevne doze kako bi se postigli optimalni rezultati, a konzultacija s liječnikom može biti korisna ako imate specifična zdravstvena stanja. Svakodnevno uzimanje kolagena može dugoročno podržati zdravlje tijela i održati vitalnost.

Da. Kolagen je ključni protein koji čini dio hrskavice, ligamenata i tetiva te igra važnu ulogu u održavanju njihove strukture i elastičnosti. Pomaže u obnavljanju hrskavice, smanjenju upale i poboljšanju ukupne funkcije zglobova. Istraživanja su pokazala da suplementacija kolagenom može smanjiti bol i ukočenost, osobito kod osoba s osteoartritisom ili sportaša koji imaju povećano opterećenje na zglobove.

Ne, naš kolagen je bez glutena i laktoze, što ga čini pogodnim za osobe s intolerancijom.

Prvi rezultati mogu biti vidljivi već nakon nekoliko tjedana redovite upotrebe, a optimalni učinci postižu se kontinuiranom konzumacijom. Naravno, sve je individualno i ovisi o vašem načinu života.

 

Kolagen nije samo za žene; on je univerzalan dodatak koji može koristiti svima, bez obzira na spol i svaka osoba ga ima prirodno u svome tijelu. I žene i muškarci starenjem jednako gube kolagen stoga je nadomijestak istoga potreban svima.

Iako se kolagen često povezuje s estetskim benefitima poput kvalitetnije kože i kose, on ima daleko širu primjenu, pogotovo za muškarce koji traže podršku za zdravlje zglobova, oporavak mišića ili održavanje čvrstoće kostiju.

Muškarci koji se bave sportom ili čak fizičkim poslom mogu imati velike koristi od kolagena jer on pomaže u oporavku mišića i smanjenju bolova u zglobovima, pa tako doprinosi većoj izdržljivosti i sportskim performansama. Također, kolagen može podržati zdravlje srca i krvnih žila jer jača strukturu arterija, a njegovi pozitivni učinci na probavni sustav korisni su za sve koji žele održavati zdravu crijevnu stijenku.

Vitamin C je ključan za sintezu kolagena jer sudjeluje u procesu stabilizacije i vezanja aminokiselina, što omogućuje stvaranje čvrstih kolagenskih vlakana. Bez vitamina C, sinteza kolagena je oslabljena, što utječe na zdravlje kože, zglobova i vezivnog tkiva.

Osim što pomaže u stvaranju kolagena, vitamin C djeluje kao antioksidans, štiteći kolagenska vlakna od oštećenja slobodnim radikalima, te podržava zacjeljivanje rana i obnovu tkiva. Ukratko, vitamin C zapravo povećava učinkovitost kolagena, osiguravajući da tijelo maksimalno iskoristi kolagen za zdravlje i regeneraciju.

Biotin, poznat i kao vitamin B7, također je koristan dodatak u kolagenu jer igra važnu ulogu u održavanju zdravlja kože, kose i noktiju. Biotin potiče proizvodnju keratina, proteina koji zajedno s kolagenom doprinosi čvrstoći i elastičnosti tkiva.

Također, poboljšava učinke kolagena, posebno na kosu i nokte, čineći ih jačima i otpornijima na oštećenja. Kombinacija biotina i kolagena pomaže u održavanju zdravlja kože i vezivnog tkiva, pružajući podršku tijelu iznutra prema van.

Nutritivne vrijednosti

Nutritivne vrijednosti

Nutrient 10 g 100 g
Energetska vrijednost 130.4 kJ / 31.2 kcal 1304.1 kJ / 312.0 kcal
Proteini 82 g 82 g
Ugljikohidrati 0 g 0 g
Od kojih šećeri 0 g 0 g
Masti < 0.01 g < 0.10 g
Od kojih zasićene masne kiseline 0 g 0 g
Natrij < 0.04 g < 0.43 g

Vitamini i ostali sastojci

Sastojak 10 g 100 g
Hidrolizirani kolagen 9 g 90 g
Vitamin C (Askorbinska kiselina) 500 mg (625% PU*) 5000 mg
Hijaluronska kiselina 100 mg 1000 mg
Biotin (Vitamin B7) 50 µg (100% PU*) 500 µg

Aminokiselinski profil

Aminokiselina 10 g 100 g
Alanin 761 mg 7610 mg
Arginin 624 mg 6242 mg
Asparaginska kiselina 513 mg 5130 mg
Glutaminska kiselina 872 mg 8721 mg
Glicin 1796 mg 17955 mg
Histidin 94 mg 941 mg
Hidroxilisin 128 mg 1283 mg
Hidroxiprolin 1035 mg 10346 mg

*PU – preporučeni dnevni unos

Sastojci: hidrolizirani peptidi kolagena tip I, II i III, askorbinska kiselina (vitamin C), zakiseljivač (limunska kiselina), prirodni zaslađivači (eritritol, steviol glikozidi) hijaluronska kiselina, aroma, pojačivač okusa (natrijev klorid), sredstvo protiv pjenjenja (silikon protiv pjenjenja), boja: karmin, D-biotin (vitamin B7).

Upute za upotrebu: Dodajte 10g (1 puna mjerica) u 150 – 200 ml vode i dobro promiješajte. Proizvod se može primijeniti u bilo koje doba dana.

Napomene: Čuvajte od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Alergeni: Proizvod može sadržavati tragove potencijalno alergenih tvari (mlijeko, gluten, soja, jaja).

Uvjet čuvanja: čuvati na suhom mjestu i temperaturi do 25°C

Najbolje upotrijebiti do kraja / LOT: otisnuto na ambalaži

(HR) Proizvođač: Proizvedeno u EU, ekskluzivno za Bolero Adria d.o.o., Hrvatska
Odgovoran za Republiku Hrvatsku: BOLERO ADRIA d.o.o. Voćarska 13, 10290 Zaprešić, Hrvatska

Izaberi okus

Strawberry Watermelon, Raspberry

Recenzije

Još nema recenzija.

Samo logirani kupci koji su kupili ovaj proizvod mogu napisati recenziju.

Shopping Cart